Skip naar content

Lezenswaardig: 'Duurzame winst voor MKB'

11 december 2012

Voor het MKB is sinds kort een stappenplan beschikbaar voor het werken met de MVO-richtlijn ISO 26000. Het bestaat uit een boek – ‘Duurzame winst voor MKB’ – en 7 filmpjes op www.duurzamewinstvoormkb.nl Op 11 september is het 1ste exemplaar overhandigd aan Hans Biesheuvel van MKB-Nederland.

vlnr: Jaap de Vries, Hans Biesheuvel, Hans Kröder

De schrijvers, Hans Kröder en Jaap de Vries, beschrijven in het boek 20 bedrijven die al op weg zijn hun businessmodel te verduurzamen. Daarbij geven ze antwoord op vragen als:

  • Wat is duurzaam ondernemen?
  • Welke thema’s zijn belangrijk?
  • Hoe pak ik het aan?
  • Wat levert het op?

Ook MVO Nederland-directeur Willem Lageweg figureert in Duurzame winst voor MKB: “ISO 26000 biedt duidelijkheid en houvast”, stelt hij. “Maar duurzaamheid moet vooral in je hart zitten. Je moet er een goed gevoel over hebben.

10 gratis boeken
De schrijvers geven 10 gratis exemplaren weg aan partners van MVO Nederland. De eerste 10 reacties hebben wij inmiddels ontvangen. Deelname aan onze nieuwsbriefactie is niet meer mogelijk.

Het boek kost € 26 en is verkrijgbaar bij NEN: www.nen.nl/iso26000

Lees alles over de MVO-richtlijn ISO 26000 in het webdossier van MVO Nederland.

Op de website startenmetiso26000.nl, een initiatief van MVO Nederland, NEN en Agentschap NL, vindt u sinds kort een scan. Daarmee ontdekt u binnen 10 minuten hoe ver uw onderneming is met ISO 26000.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van MVO Nederland

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen