Skip naar content

Huisdierenwereld verduurzaamt

11 december 2012

Een dierenspeciaalzaak met een duurzaam lichtplan. Een siervissenleverancier die geen agressieve soorten meer invoert. Een diervoederfabrikant die duurzame vis in zijn kattenbrokken verwerkt. Een dierenpension dat mensen met een beperking aanneemt. Allemaal voorbeelden van MVO in de branche van gezelschapsdieren.

Brancheorganisatie Dibevo gaat duurzaam ondernemen nog meer stimuleren en ondertekende op 13 september 2012 het manifest van MVO Nederland.

dierenspeciaalzaak

De eerste stappen naar een duurzame branche: dierenspeciaalzaak Zunnebeld in Zwolle is maandelijks honderden euro’s goedkoper uit dankzij duurzame verlichting.

Energie, water, welzijn en openheid

In het manifest, dat Dibevo ontwikkelde onder begeleiding van het MVO Netwerk Brancheorganisaties, legt de vereniging zich vast om MVO te stimuleren in de gezelschapsdierensector. Dibevo zal de komende jaren haar leden ondersteunen om mvo-activiteiten in de bedrijfsvoering in te voeren. Het doel is te streven naar een optimale balans tussen winst, milieu en mensen. Vertrekpunten zijn:

  • energiebesparing;
  • ketenverantwoordelijkheid (duurzaam inkopen en duurzaam transport);
  • waterbesparing;
  • dierenwelzijn / herkomst;
  • transparantie en communicatie met de maatschappij.

Dibevo werd in 2011 partner van MVO Nederland en stelde vervolgens met ondernemers uit de sector een brancheplan op. Dit plan zal als leidraad dienen om MVO in de toekomst actief onder de aandacht te brengen van Dibevo-leden.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen