Skip naar content

Hoe houden we de gezondheidszorg gezond?

11 december 2012

Hoe zorgen we ervoor dat de gezondheidszorg uitvoerbaar blijft? En verantwoord? Hoe houden we medewerkers gemotiveerd? Deze vragen staan centraal op het eerste landelijke Congres Gezonde Zorg, op 10 oktober 2012: de Dag van de Duurzaamheid. Inschrijving is nu geopend.

In de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam zullen ontmoetingen plaatsvinden met koplopers in zorg; er zijn open discussies over MVO in de zorg, debatten, lezingen en workshops. Op een beursvloer wisselen meer dan 20 organisaties uit de zorg kennis en ervaringen uit met deelnemers over de thema’s People, Planet en Profit. 

Een nieuwe definitie van kosten en baten

MVO in de zorg brengt bestuurders tot een herdefinitie van kosten en baten. Duurzame bedrijfsvoering maakt een verantwoorde afweging tussen korte- en lange termijn resultaten mogelijk. Dat leidt tot kostenbesparing en kwaliteitsverbetering.

Sprekers, debaters, en workshopleiders zijn onder andere:

  • Klaas van Egmond (bekend van het boek Een Vorm van Beschaving)
  • Gabriël van den Brink (schrijver van Eigentijds Idealisme)
  • Hans Boutellier (auteur van De Improvisatie Maatschappij)
  • Janny Bakker (wethouder van de gemeente Huizen)
  • Erik Heineman (spraakmakend in de TV documentaire Kijken in de Ziel)
  • Wilma Boevink (initiatiefnemer van HEE).

Het Congres Gezonde Zorg is een initiatief van het MVO Netwerk Zorg, op gang gebracht door MVO Nederland, CBO-NIGZ en het Milieu Platform Zorgsector (MPZ). Organisatie van het Congres Gezonde Zorg is in handen van het MVO Netwerk Zorg in samenwerking met het Bernard Lievegoed Fonds, de Iona Stichting en ZonMw. Sponsoren zijn onder andere Fonds NutsOhra en Parnassia Bavo Groep.

Lees meer informatie over het congres. Of schrijf u meteen in.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen