Skip naar content

High potentials bepalen de kansen van schaarste tijdens Future Leaders Event

11 december 2012

Hulpbronnen raken uitgeput en de grenzen van onze planeet en arbeidsmarkt komen dichterbij. Kunnen we deze bedreiging ombuigen tot een kans? Aan high potentials uit het bedrijfsleven de uitdaging om daarvoor een strategie te verzinnen, tijdens het Future Leaders Event 2012!

Op de deelthema’s water, energie, grondstoffen, voedsel en arbeid geven high potentials advies aan enkele (multi)nationale bedrijven waarmee zij deze bedreigingen kunnen omzetten naar een businesskans. De deelnemers met het beste advies worden uitgeroepen tot winnaar van het FLE. Zijn dat uw high potentials? De inschrijving is nu geopend.

Mobieltjeskringloop, verduurzamen koffiesector of waterverbruik bij melkfabrieken?

5 bedrijven vragen high potentials mee te denken over hun concrete (inter)nationale business case rond schaarste.

  • Zo vraagt Vodafone (grondstoffen) de high potentials mee te denken hoe zij de mobieltjeskringloop kunnen sluiten zodat waardevolle en schaarse mineralen en metalen een nieuw leven krijgen.
  • Douwe Egberts (voedsel) wil dat duurzaam geproduceerde koffie de norm wordt en wil zelf uitsluitend duurzaam geproduceerde koffie verkopen. Hoe kan zij ervoor zorgen dat de levering van kwalitatief goede koffie op peil blijft en betrouwbaar is?
  • FrieslandCampina (water) vraagt zich af hoe zij het waterverbruik in de melkfabrieken van West-Afrika kunnen verminderen.
  • USG People (arbeid) wil een bijdrage leveren aan het oplossen van de structurele mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
  • Alliander (energie) wil advies welke systeemverandering nodig is om de klimaatdoelstellingen in 2012 nog te kunnen behalen.

Over het Future Leaders Event 2012

Het Future Leaders Event is een energiek en eigentijds event over duurzaamheid voor 200 jonge high potentials uit bedrijfsleven (>500 FTE) en overheid. Veelbelovende managers van de toekomst krijgen een ‘duurzaamheidshot’ en ervaren dat MVO een onmisbaar aspect is van het leiden van een onderneming.

Zo streven we ernaar dat deze high potentials de nieuwe ambassadeurs worden van MVO; binnen hun organisatie én hun generatie! Het FLE bestaat uit 2 bijeenkomsten (8 oktober en 8 november).
 
Inspiratie bieden sprekers als Ruud Koornstra, Lucas Simons, Cycle for Water, Maayke Damen, Annette van Waning en tal van ondernemers met duurzame succes stories.

De prijzen van het FLE2012 worden kosteloos beschikbaar gesteld door Unieboek Uitgeverij het Spectrum en de MVO Nederland Academie biedt de hoofdprijs aan: een training Persoonlijk Leiderschap.

Het Future Leaders Event is een initiatief van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.futureleadersevent.nl, of bekijk de factsheet.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen