Skip naar content

Groene politiek na de verkiezingen

11 december 2012

Op 12 september 2012 zijn er nieuwe verkiezingen. Gaat de Nederlandse politiek alleen bezuinigen of vinden we een duurzame weg uit de crisis? Deze en vele andere vragen komen aan bod tijdens Het Groene Verkiezingsdebat, op dinsdag 4 september 2012 in Amsterdam.

Het Groene Verkiezingsdebat wordt georganiseerd door De Groene Zaak en NRC Handelsblad. Volgens De Groene Zaak is een duurzaam regeerakkoord mogelijk als de politieke partijen tijdens de onderhandelingen vast durven te houden aan hun duurzame ambities.

De noodzaak tot duurzame verandering wordt door bijna alle partijen erkend, maar de vraag blijft of die erkenning ook uitmondt in actie. Hoe wordt Nederland koploper in groene technologie? Wat produceren we lokaal, wat mondiaal? Gaat de energiebelasting voor grootverbruikers omhoog? Moeten nieuwe producten verplicht recyclebaar worden?

Hierover zullen de volgende politici op 4 september hun licht laten schijnen:

  • Sharon Gesthuizen (SP)
  • Eddy van Hijum (CDA)
  • Liesbeth van Tongeren (GroenLinks)
  • Ronald Plasterk (PvdA)
  • Stientje van Veldhoven (D66)
  • Frans Weekers (VVD)

De Groene Zaak heeft de opvallendste ‘groene’  ambities in de verschillende partijprogramma’s beschreven (pdf). Dit overzicht is ook verkrijgbaar in een handige  tabel.

Heeft u nog steeds geen idee wat u op 12 september moet stemmen? De kieswijzer Klimaatkeuze helpt u uit de brand. Dit initiatief van onder meer Greenpeace, HIVOS, Klimaatverbond, en ODE toont in 1 oogopslag de mening van de verschillende partijen over een reeks concrete milieumaatregelen.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen