Skip naar content

Cradle to Cradle loont!

11 december 2012

Op 24 mei ontving Tweede Kamerlid voor het CDA Marieke van der Werf als eerste het boek (pdf) 'Cradle to Cradle loont!' met leerervaringen van de Cradle to Cradle (C2C) Leercommunity. Tapijtproducent DESSO opende deze dag de deuren voor de gelijknamige bijeenkomst.

cradle to cradle

Samen zet je grotere stappen

De belangrijkste conclusie van de C2C Leercommunity is dat Cradle to Cradle voor de 17 deelnemende bedrijven succesvol is gebleken en dat Cradle to Cradle winst oplevert voor mens, milieu én bedrijf. Diana Seis MVO-coördinator van Ahrend is betrokken bij de Leercommunity: "C2C is voor veel bedrijven nieuw. Ook al zijn het totaal verschillende bedrijven, kunnen we veel van elkaar leren. We lopen toch tegen dezelfde dingen aan, zeker in de beginfase. Zo kunnen we grotere stappen zetten."

 

De Leercommunity gaat zelfstandig door

De belangrijkste lessen van de afgelopen anderhalf jaar werden gepresenteerd door Pierre Hupperts, facilitator van de Leercommunity. "De bedrijven hebben aangegeven de Leercommunity te willen voortzetten. Dit komt omdat zij in het afgelopen anderhalf jaar hebben gezien dat je binnen een leercommunity kunt versnellen, kunt delen, en kunt leren van elkaar."

 

Aan de slag

Wilt u ook met C2C aan de slag? Lees het boek (pdf) en leer van de C2C-expertise en -ervaringen van 17 Nederlandse bedrijven. Het boek is te bestellen via info@theterrace.nl.

 

Achtergrond

Tijdens een koplopersbijeenkomst van Agentschap NL en MVO Nederland is het idee geboren om vaker samen te komen rond het thema Cradle to Cradle. Uiteindelijk is hieruit de Leercommunity Cradle to Cradle ontstaan op initiatief van het ministerie I&M en ondersteund door Agentschap NL en The Terrace.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen