Skip naar content

Bereik honderdduizenden mensen met uw duurzame tips

11 december 2012

U deelt uw ervaring met duurzaamheid in de praktijk graag met anderen? Dat kan via het project 1.000.000 druppels. Elke week krijgen meer dan 400 bedrijven en 380.000 particulieren een duurzame tip in hun inbox, uit naam van de tipgever. Dat kunt u zijn.

Het project 1.000.000 druppels is een initiatief van MVO Nederland-partner Asito en heeft als doel om voor het eind van 2012 een miljoen mensen duurzamer te maken. Elke week krijgen de partners van 1.000.000 druppels een duurzame tip op sociaal ofmilieugebied.

Hiermee wil het project mensen bewuster maken van hun eigen rol in duurzaamheid. Organisaties die meedoen, krijgen de tip (‘Druppel van de Week’) toegestuurd en zorgen zelf voor verspreiding onder hun medewerkers. Particulieren krijgen de tip per e-mail. Elke week heeft een eigen thema.

Enkele voorbeelden:

  • Neem haakse bochten en rotondes in de 3de versnelling. Dat scheelt veel brandstof.
  • Slechts 65% van het papier wordt hergebruikt. Gooi papier in de papierbak om dit percentage te verhogen.
  • Zet een metalen lepel in de vloeistof die je wilt opwarmen in de magnetron. Dat zorgt voor snellere opwarming en scheelt energie.

Partners van MVO Nederland kunnen gratis ‘weekpartner’ worden van 1.000.000 druppels en duurzame tips aanleveren. Die worden onder alle volgers verspreid, met vermelding van de naam, motivatie en weblink van de partner.

Lees voorbeeldthema’s of meld u aan.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen