Skip naar content

Travelife

Doel

  • Het verkrijgen van de juiste kennis en een begrip van de verschillende aspecten van duurzaamheid voor uw organisatie
  • Het behalen van het Travelife getuigschrift, zodat u Duurzaam Toeristisch Ondenemen kunt

 

Doelgroep

Reisondernemingen, iedereen die meer wil leren over duurzaamheid in de reisbranche. Voor deelname moet u lid zijn van de ANVR.

 

Omschrijving

Travelife is een omvangrijk systeem om duurzaamheid in de reisbranche te bevorderen. Met verschillende tools, cursussen en trainingen om duurzaamheid stap voor stap in uw organisatie te integreren.

 

Het bevat bijvoorbeeld een introductiecursus duurzaam toerisme. De cursus bevordert uw kennis over de positieve en negatieve invloeden van het toerisme en leert hoe u duurzaamheid kunt introduceren binnen uw reisorganisatie.

 

Het behalen van het Travelife getuigschrift is daarom ook een vereiste vanuit de ANVR brancheorganisatie voor reisondernemingen in het kader van het beleid Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO).

 

Kosten

Het persoonlijke getuigschrift (DTO coordinator): € 75,- (3 jaar geldig)

Het bedrijfscertificaat (na goedkeuring ANVR): € 150,- (2 jaar geldig)

Op jaarbasis zijn de kosten dus 100,- voor een organisatie.

 

Na registratie beschikt u over een trainings-handboek en maakt u (gratis) gebruik van de website.  U volgt de training en sluit deze af met een online examen voor het persoonlijke getuigschrift. Vervolgens maakt u een duurzaamheidplanning waarover u aan de ANVR rapporteert.

Na goedkeuring van deze rapportage door de ANVR beschikt u over het Travelife certificaat waarna u het Travelife logo kunt gebruiken om uw duurzaamheidscore te communiceren

Ga naar de website van Travellife

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen