Skip naar content

Biodiversiteit

Over biodiversiteit

Uw contactpersoon:

Gerard Teuling
sectormanager Agribusiness
T: 030-2305600
contact@mvonederland.nl
@GerardTeuling

Een rijke biodiversiteit is onmisbaar voor uw bedrijf, want vrijwel elk bedrijf is afhankelijk van gezonde ecosystemen en heeft vroeg of laat te maken met grondstoffenschaarste.

Uw grondstoffen

Biodiversiteit is de totale verscheidenheid aan leven op aarde. Het gaat hierbij om de diversiteit aan ecosystemen, met daarin verschillende soorten organismen, en de verschillen tussen organismen van hetzelfde soort. Ecosystemen - bijvoorbeeld zee├źn, bossen, akkers - leveren ons directe diensten en goederen (ecosysteemdiensten), bijvoorbeeld: vis, hout, gevogelte en landbouwproducten. Dat zijn uw grondstoffen.

Daarom is biodiversiteit belangrijk

Het is een feit dat de biodiversiteit, en daarmee uw grondstoffen, in rap tempo afnemen door menselijk toedoen. Industrie is afhankelijk van gezonde natuurlijke hulpbronnen, bijvoorbeeld schoon water en grondstoffen. Voor landbouw, bosbouw en visserij is een gezond ecosysteem en vruchtbare grond onmisbaar. Toerisme hangt nauw samen met de kwaliteit van de ecosystemen, omdat de ongereptheid, de kwaliteit en de variatie van deze gebieden toerisme aantrekt.

man in koolzaadveld

Aan de slag

Lees wat biodiversiteit voor bedrijven betekent en wat de raakvlakken zijn met andere MVO-thema's zoals grondstoffenschaarste en milieu. Lees over de laatste trends en ontwikkelingen, er is heel diverse regelgeving die van invloed is op uw bedrijf. En neem biodiversiteit op in uw beleid.

Expert Biodiversiteit

Gerard Teuling is sectormanager Agribusiness van MVO Nederland. Heeft u na het lezen van dit dossier nog vragen over Biodiversiteit, dan kunt u bij hem terecht.

 

Foto: Nationale Beeldbank

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen