Skip naar content

Toerisme, recreatie en sport

Op deze pagina vindt u alle informatie over MVO in toerisme, recreatie en sport , zoals praktijkvoorbeelden en de belangrijkste thema's.

MVO Leren

MVO Doen

MVO Netwerken

Toerisme, recreatie en sport

Toerisme is een van de grootste en meest winstgevende bedrijfstakken ter wereld. Veel opkomende economieën draaien op toerisme. De bedrijfstak omvat bedrijven die zich bezig houden met recreëren, reizen met recreatieve of zakelijke doeleinden en sport. Denk aan reisorganisaties, sport- en vakantie accommodaties en campings. Duurzaam toerisme en recreatie is noodzakelijk vanwege de sterke afhankelijkheid van natuur en cultuur.

Bibliotheek

Deze factsheet geeft een introductie op mensenrechten in de toeristische sector, en biedt een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de toeristische sector helpen in...
Meer publicaties

Hoe begin ik met MVO?

  1. Begin met kleine stappen en bouw uw MVO beleid steeds verder uit
  2. Wees creatief. MVO vergt een innovatieve blik op het bedrijf. Bedenk welke thema's er in uw branche spelen
  3. Pak MVO niet alleen op. Betrek uw personeel, klanten, buren en collega's erbij
  4. Zoek samenwerking met partijen in uw branche en in de keten, Maak een MVO-stappenplan en betrek uw medewerkers bij de uitvoering ervan
  5. Communiceer over uw MVOactiviteiten, bijvoorbeeld op uw website en in regionale kranten

MVO Tools

Travelife is een omvangrijk systeem om duurzaamheid in de reisbranche te bevorderen. Met verschillende tools, cursussen en trainingen om duurzaamheid stap voor stap in uw organisatie te integreren.
Deze online cursus over kindersekstoerisme van ECPAT Nederland biedt voorlichting voor iedereen die werkzaam is in de reisindustrie. Want wat kunt u ertegen doen?
De Milieubarometer maakt de milieuscore en milieukosten van een bedrijf zichtbaar, en biedt tips om kosten te besparen.

Andere MVO-organisaties en -netwerken

Stichting KMVK stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties.
Op de website van deze organisatie vindt u een overzicht van alle accommodaties in Nederland die met duurzaamheid bezig zijn. Lekker duidelijk voor de consument!
RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden.
Meer organisaties en netwerken

MVO Prijzen

Er zijn geen resultaten

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen