Informatiepunt

Ook partner worden?

Praktijkvoorbeeld

A.W. Bruna Uitgevers houdt in haar bedrijfsvoering rekening met het milieu. De uitgeverij koopt zo veel mogelijk FSC-papier in en probeert haar CO2-uitstoot te minimaliseren.

Agenda

dinsdag 3 februari 2015 - 16:00 tot 18:00
dinsdag 10 februari 2015 - 13:30 tot 16:30
woensdag 11 februari 2015 - 09:15 tot 13:30
woensdag 11 februari 2015 - 11:00 tot 17:00

Base of the Pyramid

Zakendoen in de BoP

Ondanks hun beperkte bestedingsruimte zijn de miljarden consumenten op de bodem van de piramide interessant voor bedrijven. Op de BoP-markt gaan armoedebestrijding en zakendoen hand in hand. Maar het betreden van deze groeimarkt vereist van een ondernemer een nieuwe aanpak.

BoP voor consumenten én ondernemers

Film: BoP Inc

Kansen

Het simpelweg proberen te verkopen van bestaande producten zal vaak niet werken. Deze consumenten hebben specifieke behoeften en eisen producten die helemaal op maat zijn gesneden. Ook zijn de omstandigheden om producten goed te bewaren, te onderhouden of te repareren vaak niet optimaal.

Onderzoek wijst uit dat deze groep arme consumenten relatief veel moet betalen voor hun aanschaf - van zeep,  tot voedsel, water en telefonie. Bovendien worden deze producten vaak op een niet-duurzame wijze geproduceerd en zijn ze onvoldoende aangepast aan de behoeften van deze groep. Het huidige productaanbod is dus nog niet goed op de BoP-consument aangepast. Dat biedt kansen.

4 factoren voor succes

Het opereren in deze markt vergt een andere benadering dan wanneer u een markt betreedt die al is ontwikkeld. Lees over de 4 factoren die bepalend zijn voor succes in de BoP-markt en ga aan de slag!