Skip naar content

Agenda

Oktober 2013

<2013>
JanFebMrtApr
MeiJunJulAug
SepOktNovDec

workshop Ondernemen voor Goede Doelen

donderdag 19 april - 09:30 - 12:00

Overzicht

EsteamWork organiseert een serie workshops “Ondernemen voor Goede Doelen” om fondsenwervende instellingen kennis te laten maken met hoe sociaal ondernemerschap kan worden aangewend om zelfstandig inkomsten te genereren, afhankelijkheid van geefgeld terug te dringen en duurzaamheid te vergroten. In één dagdeel komen een aantal concrete voorbeelden van goede doelen die succesvol ondernemen aan bod en brengen wij in kaart hoe sociaal ondernemerschap voor uw non-profit organisatie kan werken.

 

Effectuation

Uitgaande van de vragen „wie ben ik”, „wie ken ik”, „wat kan ik” en „wat durf ik” kijken wij samen met u door de bril van effectuation naar kansen voor uw organisatie om de weg van sociaal ondernemerschap in te slaan en daarmee de afhankelijkheid van geefgeld te verkleinen. U keert huiswaarts met een aantal concrete handvaten voor een sociaal ondernemende toekomst.

 

Waarom

Waarom is dit interessant voor u en uw organisatie? De kunst van succesvol ondernemerschap is niet beperkt tot het bedrijfsleven maar creëert ook in de non-profit sector nieuwe kansen en inzichten. In een tijd waarin geldstromen rondom goede doelen en fondsenwervende instellingen aan verandering onderhevig zijn reikt sociaal ondernemerschap handvaten aan bestaande businessmodellen uit te breiden of te veranderen. De vijf principes van effectuation hebben een nadrukkelijke impact gerealiseerd in de zakelijke markt, maar ook in de non-profit sector valt met dit instrument bijzonder resultaat te behalen.

 

Quotes

“Esteamwork geeft een frisse kijk op het genereren van inkomsten als goed doel. Waarom niet zelf gaan ondernemen? De workshop geeft veel inspiratie hiervoor!” Deelnemer Nederlandse Rode Kruis.


“Tussen andere gepassioneerde mensen geïnspireerd worden en leren om de focus te houden op de dingen waar je invloed op hebt. Als je dan wil groeien, dan lukt dat ook!” Deelnemer Plan Nederland.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen