Skip naar content

Agenda

November 2011

<2011>
JanFebMrtApr
MeiJunJulAug
SepOktNovDec

Bijeenkomst Achmea ''duurzaam ondernemen loont!''

Overzicht

Praat mee, ‘Duurzaam ondernemen, hoe doe je dat?’

Op donderdag 24 november a.s. nodigt de vereniging Achmea u uit om mee te praten over duurzaam ondernemen. De bijeenkomst wordt voorbereid in samenwerking met Achmea’s afdeling MVO en is voor iedereen toegankelijk.  

 

Wat zijn de effecten van duurzaam ondernemen op sociaal en op milieu gebied? Maar ook: welke economische resultaten levert het op? Hierbij kunt u denken aan positieve effecten op winstgevendheid en collectieve besparing. De presentatie van het programma is in handen van Wilfred Genee.

 

Tijdens deze avond zullen 3 sprekers vertellen over hun ervaring en kijk op duurzaam ondernemen. Hierna word u bij elke spreker in de gelegenheid gesteld om de discussie over zijn presentatie aan te gaan.


De eerste spreker van onze bijeenkomst is Reinoud Wolff. Zijn presentatie gaat over ‘Duurzaam ondernemen’: morele plicht of business case? Reinoud is eigenaar en oprichter van ‘Goed & Groen’, een bureau dat bedrijven en instellingen helpt om hun goede en groene initiatieven op een innovatieve wijze dichter bij hun doelgroep te brengen. Daarvoor heeft hij gewerkt als general manager bij ‘Ben & Jerry’s’, een bedrijf dat als een van de eerste commerciële bedrijven duurzaamheid en succes aan elkaar wist te verbinden.

 

Vervolgens zal Ivo Bonajo van ‘De Groene Zaak’ uitleggen hoe niet alleen ondernemers, maar ook de overheid forse bedragen kan verdienen door duurzaam te investeren in de toekomst. Wat moet er gebeuren?

 

De derde spreker is Liesbeth van der Kruit. Zij spreekt over een drietal vragen, ‘Wat mag je verwachten van een vertrouwde verzekeraar op het gebied van duurzaamheid’, ‘Zouden verzekeraars duurzaamheid moeten stimuleren met een aantal regelingen’ en ‘Wat is duurzaam verzekeren’? Liesbeth is bij Achmea verantwoordelijk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

De toegang is gratis. Aanmelden kan tot 21 november 2011. De themabijeenkomst vindt plaats in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. De bijeenkomst start om 18.00 uur met een hapje en een drankje en eindigt om 21.00 uur. Van de bijeenkomst worden filmopnames gemaakt ten behoeve van een impressie achteraf.

 

U kunt zich via de website van Vereniging Achmea aanmelden: www.verenigingachmea.nl. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. Wij hopen natuurlijk op uw aanwezigheid. Het belooft weer een bijzonder interessante avond te worden met levendige discussies en nieuwe inzichten.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen