Skip naar content

Agenda

November 2011

<2011>
JanFebMrtApr
MeiJunJulAug
SepOktNovDec

The Future Leaders Event 2011

donderdag 3 november - 08:45 - 19:30

Overzicht

Van ambitie naar actie - duurzaam is het doel, wij bepalen de koers

The Future Leaders Event 2011, op 3 november, Amsterdam

The Future Leaders Event 2011: 200 jonge high potentials uit bedrijfsleven en overheid buigen zich over duurzaamheidsvraagstukken die van belang zijn voor de Nederlandse samenleving. Zo krijgen ze nu al inzicht in de dilemma's die hen in de toekomst te wachten staan én doen ze waardevolle contacten op voor hun netwerk. Met relevante, inspirerende sprekers als Jan-Peter Balkenende en Alexander Rinnooy Kan.

De vierde editie van The Future Leaders Event vindt dit jaar plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO Bank aan de Zuidas in Amsterdam. Het evenement is primair bedoeld voor leden van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland en functionarissen van landelijke, provinciale en lokale overheden.

 

Voorbereiding op duurzame dilemma's van de toekomst
The Future Leaders Event wil de adoptie van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Nederlandse samenleving versnellen. We willen deelnemers inspireren hun visie op duurzaamheid en ondernemen verder te ontwikkelen. Zo kunnen ze zich voorbereiden op de duurzame dilemma's waarmee de opkomende generatie leiders en managers te maken krijgt, naarmate hun carrière zich verder ontwikkelt.

 

Inspiratie en inspanning
The Future Leaders Event 2011 koppelt concrete inspanning van deelnemers aan een inspirerend evenement. Het evenement telt 2 plenaire bijeenkomsten: De kick-off vindt plaats tijdens een voorbereidend event op 10 oktober, op het hoofdkantoor van KPMG te Amstelveen. Hier leren de teamleden elkaar kennen en maken ze werkafspraken. Tijdens het hoofdevent op 3 november presenteert elk team zijn conclusies, en krijgen ze waardevolle input en feedback van inspirerende sprekers zoals ex-premier Jan Peter Balkenende en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan.

Enkele weken voor het evenement beginnen deelnemers in teamverband te werken aan een visie op één van 20 vraagstukken, opgedeeld in vier thema's:

  1. Landelijke ontwikkeling
  2. Stedelijke ontwikkeling
  3. Corporate dilemma's in duurzaamheid
  4. Barrières bij duurzame innovaties

 

De deelnemers
De deelnemers zijn high-potentials uit het grootbedrijf (500fte) en de overheid tussen 25 en 35 jaar. Deelnemers werken bij bedrijven die zijn aangesloten bij het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) van MVO Nederland en bij de landelijke, provinciale en lokale overheid. Ook organisaties die geen lid zijn van het GBN, zijn van harte welkom om deelnemers af te vaardigen. Het event biedt deelnemers uit de publieke en private sector een waardevolle kans om elkaar beter te leren verstaan. De doelstelling is dat daardoor bedrijfsbeleid en overheidsbeleid beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

 

Team captains gezocht
Elk team van deelnemers heeft een captain en een co-captain nodig. Bij het inschrijven kunt u aangeven of u belangstelling heeft voor deze rol. Het levert meer werk op maar daar staat wel wat tegenover: u krijgt extra aandacht en input van experts op uw thema.

 

De vorige editie
The Future Leaders Event wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Bij de vorige editie zorgden de sprekers Yvo de Boer, Trude Maas-Brouwer, Herman Mulder en Ruud Koornstra voor een ruime dosis inspiratie en enthousiasme. De deelnemers van afgelopen jaar hebben hun ideeën en conclusies vervat in pamfletten. Deze vindt u op de website www.futureleadersevent.nl. De SER was na afloop van het evenement zo enthousiast dat zij begin 2011 een bijeenkomst heeft belegd met de team captains en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan.

 

Inschrijven en kosten
De voorinschrijving is geopend op www.futureleadersevent.nl. Zodra de definitieve vraagstukken bekend zijn, vragen wij deelnemers hun voorkeur aan te geven. Wilt u collega's afvaardigen naar het evenement maar weet u nog niet wie? Neem dan contact op met Ruby Mussendijk: 030-2305643 r.mussendijk@mvonederland.nl. Zij kan u helpen bij het identificeren van geschikte kandidaten.

De kosten bedragen 450 euro voor GBN leden en ambtenaren en 550 euro voor niet GBN leden. De genoemde prijzen zijn exclusief btw. The Future Leaders Event 2011 is een initiatief van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland.

De voorinschrijving is geopend. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vindt u op www.futureleadersevent.nl

 

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen