Skip naar content

Agenda

Juni 2011

<2011>
JanFebMrtApr
MeiJunJulAug
SepOktNovDec

Training CO2-footprint in 1 dag

vrijdag 24 juni (Gehele dag)

Overzicht

Wat is de footprint volgens de CO2-prestatieladder?
In toenemende mate wordt de CO2-prestatieladder geïntroduceerd. Als bekendste voorbeeld geldt hier ProRail, maar steeds meer bedrijven willen partijen in de keten stimuleren hun eigen CO2-emissiebronnen te inventariseren. Door kennis te hebben van uw eigen CO2-emissies bent u zo in staat uw reductiemogelijkheden te identificeren en te realiseren. De CO2-prestatieladder is ontwikkeld om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen, leveren aan overheden of zelf een duurzame uitstraling willen hebben uit te dagen om hun eigen CO2-emissie te verminderen én initiatieven te nemen om in de sector de CO2-uitstoot te verminderen.

Doel van de CO2-footprint
De footprint levert u voordeel op bij bedrijfsverbeteringen, kostenbesparingen, aanbestedingen, promotiemateriaal, milieuhandhaving of subsidieaanvragen. Het doel van de footprint is bewustwording, monitoring en benchmarking van uw CO2-emissies. In deze eendaagse FedEC-opleiding maakt u uw footprint en krijgt u bovendien handvatten om uw CO2-emissies te verlagen.

Wie vragen er om een CO2-footprint?
Steeds vaker vragen gemeenten en provincies om een footprint. Immers, u maakt onderdeel uit van de keten, waardoor uw CO2-uitstoot ook voor hen van belang is. Maar ook grote (bouw)bedrijven, vervoersbedrijven, industrieën en de gezondheidszorg willen steeds vaker verantwoord ondernemen en zullen daarvoor uw footprint nodig hebben.

Uw eigen CO2-footprint in een dag?
Bent u klaar om duurzaam te leveren, overheden en grote bedrijven als klant te behouden en onderscheidend te zijn op de markt? Dan is deze eendaagse opleiding iets voor u. In een dag maakt u, onder deskundige begeleiding van footprintspecialist ir. Bianca de Wit van BdWt uw eigen footprint.

Certificering?
Certificering van een footprint is meestal niet verplicht, maar kan wel de marktwaarde van uw footprint verbeteren. U ontvangt een interessante korting op certificering van uw footprint door een bevoegde instantie, omdat die weet dat de footprint die u heeft gemaakt onder deskundige begeleiding tot stand is gekomen.

CO2-footprint in één dag
vrijdag 24 juni 2011

Zelf een footprint maken voor uw bedrijfsactiviteit?

Met opdrachten vooraf en uw eigen laptop mee in één dag een accurate footprint.

De marktwaarde
Na afloop van de opleiding ontvangt u uw eigen footprint zodanig, dat u deze zichtbaar in uw bedrijf kunt ophangen. Hieruit blijkt uw intentie om duurzaam en verantwoord te leveren. Met de tips die u gedurende de opleiding krijgt kunt u uw footprint verlagen en uw klanten laten zien dat uw emissies dalen.

Voor wie?
Deze eendaagse opleiding is interessant voor elk MKB-bedrijf, voor gemeenten, provincies en semi-overheden, voor de gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening, voor aannemers, installateurs en facilitair managers. Ook voor advies- en ingenieursbureaus is de opleiding interessant om zo kennis op te doen van de footprint in de praktijk.

Werk vooraf
Uiterlijk 1 maand voorafgaand aan de opleiding ontvangt u van ons huiswerk, om het zo mogelijk te maken uw footprint in een dag vast te stellen. U kunt hierbij denken aan de facturen van gas en elektriciteit of informatie over vervoer waarvan uw bedrijf gebruik maakt. Het huiswerk ontvangen we graag uiterlijk 1 week voor aanvang van de opleiding van u terug.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen